מאז ומעולם שימשה המרפסת ככור היתוך למפגעי מזג אוויר: שמש קופחת, גשם חזק, ועוד לא מעט בעיות אחרות. סוככים למרפסת מצמצמים בעיות אלו. את הלחות הם אמנם לא יפיגו אבל הם ימנעו פגיעה פיזית של קרני שמש ישירה או של גשר בחורף בשל שימוש בבד בלתי חדיר למים אשר גם אם נרטב הוא עדיין מתפקד במסגרת ייעודו.
כיצד רוכשים סוככים למרפסת שיהיו גם נגד שמש וגם נגד גשם?
חשוב לברר מהו סוג הבד שעל הסוכך שלכם. הבד המצטיין ביותר בתחום הוא בד השמשונית, שכן זהו הבד היחיד שלא תפור בחוטים, אלא בבדיל, מה שעושה אותו לבד עמיד מאד, ובלתי ניתן לפרימה גם אם הסופה חזקה במיוחד, ורוחות חזקות נושבות בחוץ. כמובן שחשוב לנבור גם באיכותה של השלדה של הסוכך: ממה היא עשויה: אלומיניום, או ברזל, ובמקרה שזה ברזל – האם הוא אל חלד?
סוכך חשמלי למרפסת חוסך המון אנרגיה ומאפשר למערכות חכמות לפתוח ולסגור אותו במקומכם
בכך – נחסכת המון עבודה פיזית של גלגול היריעה ופתיחתה. כיום כל מערכות ההצללה הביתיות, כולל תריסים, ניתנות לצריכה בוורסיה חשמלית המבוססת על בקר קיר או שלט רחוק ידני שאמונים על הפתיחה והסגירה של הסוכך. כך, אם חששתם ממהלך מוטעה אשר יגרום לכם בטעות לסבך את היריעה שלכם בגלגלת, כאשר מנגנון חשמלי עושה זאת במקומכם – אין מקום לטעויות.
כיצד יש לבחור את הסוכך למרפסת המתאים לכם?
בראש ובראשונה – בהתאם למידות המרחב בו יותקן הסוכך: יש לבדוק מהו הרוחב שלו ולבחור סוככים למרפסת במידות אלו. במידה והן לא נמצאו, יש לבחור מידה מעט יותר קטנה שכן מידה גדולה יותר כנראה לא תיכנס, בהנחה שמדדתם את רוחב הקיר כולו. במידה ויש עוד מקום בקיר אבל ביקשתם שרק חלק ממנו יעובה בסוכך, השיקול הוא שלכם, ובהחלט ניתן, במקרה כזה, לרכוש גם סוכך למרפסת בעל מידה יותר גדולה.
עקרון מנחה שני הוא העיקרון העיצובי: צבע השלדה של הסוכך, צבע היריעה, וצורת היריעה. אם אינכם בטוחים בו, ניתן להציג תמונות של המרחב בו ימוקם הסוכך לצוות המעצבים המיומן של החנות – אשר יסייע לכם לעבות את האזור בסוכך למרפסת בעל מראה אטרקטיבי לו.